CHE.08010.01 - Qualitätssicherung 3 (Complete module description)

CHE.08010.01 - Qualitätssicherung 3 (Complete module description)

Original version English
CHE.08010.01 5 CP
Module label Qualitätssicherung 3
Module code CHE.08010.01
Semester of first implementation
Faculty/Institute Institut für Chemie
Module used in courses of study / semesters
  • Lebensmittelchemie () (Andere) > Lebensmittelchemie Lebensmittelchemie, Version of accreditation valid from WS 2019/20 > Pflichtmodule
Responsible person for this module
Further responsible persons
Dr. Thomas Heymann
Prerequisites
Skills to be acquired in this module
  • Erwerb von Kenntnissen zur Qualitätssicherung
Module contents
  • Vorlesung 3: Aspekte zur Qualitätssicherung aus der industriellen Sicht, dabei wird der Aufbau von
Qualitätsmanagement-Systemen (z.B. über DIN 9000), das Dokumentenmanagement
(SOPs etc.), die Datenverwaltung (z.B. LIMS) sowie allgemeine Grundlagen zur GLP
(Umgang mit Laborergebnissen) und GMP vorgestellt
Forms of instruction Lecture (1 SWS)
Course
Languages of instruction German, English
Duration (semesters) 1 Semester Semester
Module frequency jedes Wintersemester
Module capacity unlimited
Time of examination
Credit points 5 CP
Share on module final degree Course 1: %; Course 2: %.
Share of module grade on the course of study's final grade 1
Module course label Course type Course title SWS Workload of compulsory attendance Workload of preparation / homework etc Workload of independent learning Workload (examination and preparation) Sum workload
Course 1 Lecture Vorlesung Qualitätssicherung 3 1 0
Course 2 Course Selbststudium 0
Workload by module 150 150
Total module workload 150
Examination Exam prerequisites Type of examination
Course 1
Course 2
Final exam of module
Klausur
Exam repetition information
Prerequisites and conditions Prerequisites Frequency Compulsory attendance Share on module grade in percent
Course 1 Winter semester No %
Course 2 Winter semester No %