CHE.08103.01 - Organische Chemie III (OC-III) für Lebensmittelchemiker (Complete module description)
CHE.08103.01 | 5 CP |
---|---|
Module label | Organische Chemie III (OC-III) für Lebensmittelchemiker |
Module code | CHE.08103.01 |
Semester of first implementation | |
Faculty/Institute | Institut für Chemie |
Module used in courses of study / semesters |
|
Responsible person for this module | |
Further responsible persons |
Prof. Dr. Konstantin Amsharov |
Prerequisites | |
Skills to be acquired in this module | Erarbeitung der Grundlagen für die praktische Durchführung von ein- und mehrstufigen Synthesen, deren Planung, Auswertung und Analyse/Charakterisierung der Produkte sowie sicherer Umgang mit chemischen Gerätschaften und Chemikalien
|
Module contents |
3. Übersicht über Radikalreaktionen, Startreaktion, Resonanzstabilisierung, Hyperkonjugation, polare Effekte, radikalische Polymerisation und wichtige radikalische Reaktionen 4. Aspekte der Syntheseplanung
|
Form of instruction |
Practical training (12 SWS)
|
Languages of instruction | German, English |
Duration (semesters) | 1 Semester Semester |
Module frequency | jedes Sommersemester |
Module capacity | unlimited |
Time of examination | |
Credit points | 5 CP |
Share on module final degree | Course 1: %. |
Share of module grade on the course of study's final grade | 1 |
Reference text | Die Teilnahme am Teil II des Praktikums setzt aus Gründen der Arbeitssicherheit den erfolgreichen Abschluss des ersten Teils voraus. |
Form of instruction | Practical training |
Course name | Laborpraktikum OC III |
SWS | 12 |
Workload of compulsory attendance | |
Workload of preparation / homework etc | |
Workload of independent learning | |
Workload (examination and preparation) | |
Workload total | 0 |
Workload self-arranged work (module-oriented | 150 |
Total module workload | 150 |
Type of examination |
Frequency | Summer semester |
Capacity | unlimited |